שירותי נוטריון וייפוי כוח מתמשך

חוק הנוטריונים, תשל”ו-1976 מעניק לנוטריונים מספר סמכויות בלעדיות. כתוצאה מכך, לאישורים נוטריוניים משקל ראייתי מיוחד. לעיתים מסמך שחתום על ידי נוטריון יכול להחליף את אישור בית המשפט, ובמקרים אחרים הגשת המסמך הנוטריוני, להיפך, מהווה תנאי מקדים לפנייה לבית המשפט או רשויות ממשלתיות. דוגמה נפוצה לכך היא הליך הסדרת מעמדו של בן זוג זר של ישראלי מול משרד הפנים, שדורש תרגום נוטריוני של המסמכים הערוכים בשפה זרה. חשוב לדעת שלא כל מסמך, גם אם חתום בידי נוטריון, יתקבל ויספק את דרישות של הגוף הממשלתי. להלן מספר דוגמאות:

  • קיימים שני סוגים של תרגום נוטריוני, וישנו הבדל בין מסמך שתורגם במלואו לבין זה שתורגם רק חלקית. חלק ממשרדי הממשלה אינם מסכימים לקבל את המסמך שתורגם באמצעות מתורגמן חיצוני, גם עם חתימתו אושרה על ידי הנוטריון עצמו. לכן, לפני שמשרדנו מתחיל לעבוד על הזמנת הלקוח, אנחנו מוודאים שהמסמך יתאים את דרישותיה של הרשות אליה יוגש;
  • לפני החתימה על הסכם ממון או צוואה נוטריונית, לקוחותינו מקבלים הסבר ממצה אודות סוגי המסמכים הנ”ל וההשלכות של החתימה. משרדנו עוקב אחרי השינויים בחוק והפסיקה ויודע איך להגן על המסמך שחתמתם, מפני תביעה לביטולו;
  • כאשר המסמך מיועד להצגה בחו”ל, חשוב לבדוק מהן הדרישות הצורניות כלפיו של הרשויות במדינה אחרת. לפעמים היעדרו של פרט אחד במסמך הופך אותו לבלתי קביל. משרדנו נוהג לבדוק את מטרת עריכת המסמך בטרם חתימתו ולוודא, שהלקוח יוכל להשתמש בו ללא צורך בתיקונים;
  • לפני מסירת המסמך ללקוח, משרדנו בודק האם קיים צורך בחותמת “אפוסטיל”. במידת הצורך, אנחנו מספקים את המסמכים כשהם חתומים בחותמת הנ”ל.

משרדנו שומר על הכללים הללו גם ביחס לאישורי נוטריון אחרים, כגון:

  • אימות חתימה על מסמך;
  • אישור שהחתום על מסמך, בשם זולתו, היה מוסמך לכך;
  • אישור נכונותו של העתק מסמך;
  • תרגומים לאנגלית, רוסית, אוקראינית, גרוזינית, רומנית, בלארוסית, אזרבייג’נית, ארמנית ואישור נכונותו של תרגום מסמך;
  • אישור תצהיר והצהרה;
  • אישור שאדם פלוני חי;
  • אישור נכונותה של רשימת מצאי;
  • עריכת העדה של מסמך סחיר;
  • פעולות נוטריוניות על פי דין של מדינת חוץ;
  • הסכמה ליציאת הילד/ה לחו”ל.

משרדנו לא מתפשר על איכות שירותי נוטריון ופועל במטרה לערוך מסמכים שתואמים את צרכיו של הלקוח. נשמח לעזור לכם בכל פנייה.

ייפוי כוח מתמשך

מהו ייפוי כוח מתמשך? האם כדאי לעשות אותו?  מה מטרותיו? מה התועלת ממנו? מי רשאי לערוך ייפוי כוח מתמשך?

אלה שאלות שנשאלות פעמים רבות, ולכן אנסה להבהיר בשפה פשוטה ולא משפטית על מה מדובר.

מדובר במנגנון מסוים (שבשפה משפטית מכונה ״ייפוי כוח מתמשך״), שמאפשר בהווה (היום) , לקבוע מיופה כוח, אשר ידאג לכל צרכיו ויפעל בשם האדם שערך ייפוי כוח מתמשך, אם וכאשר אותו אדם יהפוך לחסוי (למשל בגיל זקנה, או מפאת מחלה קשה כלשהי).

אדגיש , כי מדובר בפעולה משפטית שעושים אותה בתקופה, בה המייפה כוח כשיר לחלוטין לקבל כל החלטה משפטית , וייפוי כוח זה יופעל, כאשר יתקיימו התנאים שבו – קרי המייפה כוח הפך לבלתי כשיר להסתדר לבד.

כמובן, שהאמור לעיל הוא הסבר מאוד כללי ואינו מחליף יעוץ משפטי , אולם הסבר זה נועד לתת הבנה כללית של מהו ייפוי כוח מתמשך ולא יותר מזה.

ניתן לומר בזהירות, כי ייפוי כוח מתמשך בא להחליף מנגנון של מינוי אפוטרופוס (במקרים מסוימים – לא תמיד). אם מינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש הוא תהליך יחסית ארוך ויקר, עריכת ייפוי כוח מתמשך, נראה כהליך פשוט וזול יותר.

במסגרת ייפוי כוח מתמשך ניתן לקבוע אדם או מספר אנשים (לדוגמא בנים / בנות של מייפה כוח) , אשר יטפלו בענייניו של הקשיש בשעה שהוא כבר לא יודע לטפל בענייניו לבד.

הוא מעניק גמישות ולפיכך ניתן לקבוע , כי כל מיופה כוח יטפל בעניינים ״שלו״. כך למשל, ניתן לקבוע , כי אחד הבנים / בנות יטפל בעניינים כספיים , והאחר בעניינים רפואיים.

בנוסף , ניתן לקבוע , כי מיופי כוח יהיו מדווחים לאדם כלשהו , בהתאם לרצונו של המייפה כוח.

חשוב לדעת , כי לאדם אשר הפך לחסוי ו/או איבד אפשרות לדאוג לעצמו , אין אפוטרופוס באופן אוטומטי. כדי שבני משפחתו יוכלו לטפל בענייניו של אותו אדם , נדרש הליך מינוי של אחד מהם לאפוטרופוס. המינוי הוא הליך משפטי. מי שמחליט בדבר זהותו של האפוטרופוס, הוא בסופו של דבר השופט שיישב בדין.

קיימים מקרים , בהם ממנים עמותות שונות לאפוטרופוס של אדם שאינו יכול לדאוג לעצמו. הדבר כרוך בהוצאות שקבועות בתקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (כללים בדבר קביעת שכר לאפוטרופסים), תשמ”ט-1988.

עריכת ייפוי כוח מתמשך – הליך שבמהותו הרבה יותר פשוט, זול ומהיר מאשר הליך משפטי, ולכן רבים מעדיפים אותו.

יאמר כדרך אגב, שניתן לקבוע שכר למיופה כוח עבור טרחתו.

לדעתי, ייפוי כוח מתמשך מאפשר ניהול סיכוני עתיד בצורה טובה ויעילה, כאשר לעת זקנה , אדם ממנה לעצמו מישהו שהוא באמת סומך עליו ומראש פותר בעיות שעלולות לצמוח מהליך מינוי שכזה.

מטבע הדברים , כאשר מתכננים את העתיד (ומטפלים בסיכונים הצפויים בעתיד), צריכים לחשוב על הרבה דברים מראש, לקחת בחשבון כל תרחיש אפשרי, ולהיערך בהתאם. לכן , חשוב שעו״ד שיערוך את הייפוי כוח יהיה בעל ניסיון והכשרה מתאימה.

חשוב להדגיש, כי החוק אינו מאפשר לכל עורך דין לערוך ייפוי כוח מתמשך. לשם קבלת ״רישיון״ לערוך ייפוי כוח מתמשך, עורכי הדין עוברים הכשרה ומקבלים הסמכה מיוחדת מטעם משרד המשפטים. מי שקיבל הסמכה כזאת , מקבל גישה למערכת של משרד המשפטים ופרטיו נרשמים במאגר של מוסמכים לערוך ייפוי כוח מתמשך.

למשרדנו ניסיון וכמובן הסמכה בתחום של עריכת ייפוי כוח מסוג זה (ייפוי כוח מתמשך) , ונשמח להיות לשירותכם בכל שאלה בנדון.

ארכיון מאמרים

הכל על משרד הפנים בעמוד הפייסבוק שלנו

ביקורות

מלאו את הטופס הבא וניצור איתכם קשר בהקדם האפשרי

077-717-7272